Home > Erikoiset > Vinkit

004.jpg
LED takavalo2055 viewsBilteman led takavalo käy Ferkuun ja 0-sarjan T Valtraan, tarvii vaan jatkaa pultteja.
Viemaripatoetukuormaajasovitteilla.jpg
Viemäripato etukuormaajan soviteosilla :D2452 viewsPiti tehdä isompi rumputyömaa jossa jokasuuntaan routineet betonirenkaat vaihtuivat muoviputkeksi. Muoviputkelle piti tehdä pohjatyöt tietysti riittävän hyvästi ja samalla laskea rumpuputkea hieman niin viemäriin oli pakko tehdä pato kun viemärin virtaus ei tuntunut laskevan juuri ollenkaan vaikka poutapäiviä oli jo reilummasti.. Jotain rautaa patoon oli pakko saada pelkän savipadon sijasta, koska savi olisi lähtenyt patoa purkaessa kuitenkin vuolaasti liikkeelle ja liettänyt uuden pitkän rumpuputken puolilleen tukkoon rumpun päiden suurista sakoallaskaivannoista huolimatta koska rumpussa virtaus olisi jo hidastunut ja saviaines olisi painunut uuden rumpun pohjaan.. Niinpä päätin käyttää patolevynä etukuormaajan yleiskauhaa, jonka asentelin ojaan patolevyksi kourakuormaajan kahmareilla :D
neljakertaasata.jpg
4 x 1002208 viewsVanha Varsta kelasilppuri sai muuntua metsänvartijasta kesanto & piennarmurskaimeksi. Niinkuin kuvasta näkyy vakiorenkaat olivat riekaleina mutta silmämääräisesti 4 pulttinen jako oli " neljä kertaa sata " , jonka mauserilla äkkiä varmisti. Sitten ei tarvinut hakea muutakuin pari ehjää kyseisellä pulttijaolla olevaa autonrengasta pyörimästä pois nurkista ja pikkurälläkällä pyöräyttää hiomalaikalla hieman vanteen keskireikää isommaksi ja eikun " Pulttaa kii ja menoksi! " :D
pottupellossa_fi_28129.jpg
Auta meitä kehittämään sivustoa1047 viewsKuuntelemme kehitysideoita pottupellossa.fi -sivuston suhteen! :)

Saa kertoa rohkeasti ajatuksia/ideoita/mielipiteitä ja parhaat palkitaan!

Suunnittelemme kasvojenkohotusta sivustolle kesän-syksyn aikana 2016.

Eikun ideoimaan!
Xmenpipestand.jpg
Xmen pipe stand.. :D1938 viewsJos tarvii lietepumpun täyttöputkelle nopeasti ja helposti valmistuvan tukevan jalustan suhteellisen hyvällä korkeussäätömahdollisuudella niin semmosen saa tehtyä kahdesta lankusta sekä yhdestä välipuusta kun ne lyö kuvan mukaiseen X-asentoon. Hyvin toimii.
Zamaservice.jpg
Jos moottorisahan kaasuvaste on yhtä "moomotusta" vaikka kuinka herkistelisi säädöt sekä muutenki sahaa on vaikea saada kunnon käyntisäätöihin.. ( pärräämistä yläkierroksilla / alkaa kun kääntää sahan kaatoasentoon..) 4459 viewsNiin syy on todennäköisesti kaasuttimen pumppukalvossa, jos sitä ennen olet pessyt ilmanputsarin bensalla sekä puhaltanut sen puhtaaksi vielä paineilmalla. Kuvassa Stihl MS201 moottorisahan Zama kaasuttimen todella lepruksi venynyt pumppukalvo, jolla Saha toimi vielä jotenkuten mutta lopulta sitä ei enään saanut mitenkään säätöihin.. 2 euron nippu, johon kuuluu tuo pumppukalvo ja kaasarin yläpään runkotiiviste, jotka tulee päällekkäin ja jälleen Saha pelaa niin kuin pitää. Kuvassa roskat pumppukalvon päälle ovat menneet huohotinta pitkin vastakarvaan kun kaasutin on putsattu päällisinpuolin sahassa paikallaan..
12342748_1799533823607480_4397533676861929983_n.jpg
tappiterä lana4449 viewsvanhaa pitkää tielanaa hieman rakennettu mm tappiterät,kallistus ja omalla sylinterillä pelaava kivihäntä
etukuormaajaomillejaloilleen.jpg
Etukuormaajan aisaston irroitus traktorista omille jaloilleen3523 viewsJoskus aikoja sitten oli sivustolla puhetta siitä että etukuormaaja on vaikea saada irti traktorin keulasta nopeasti. Näin onnistut nopeasti, ainut aikaa vievä osio voi olla se, että kuormaajan letkuliittimet voi vaatia pajatusta, jos kuormaaja on otettu irti viimeksi esimerkiksi 10v sitten.. Irroitus/ takaisinkytkentäaika 5-15 min.
IMG00043.jpg
Pistoolille suoja3318 viewsLöpöpustoolille suoja ja säilytyspaikka
05korvaavanostovarsi.jpg
Valmet 05-sarjalaisen korvaava nostovarsi. Alkuperäinen isotappinen työntövarsi + 03-sarjalaisen liukuhahlo alapäässä3786 viewsValmet 605 joutui luovuttamaan jämerämmät 05-sarjalaisen nostovarret 903 kourakuormaaja käyttöön, koska ne kestää surutta riuhtoa raskaammallakin nostolaiteessa olevalla kourakuormaajalla. 05-sarjalaisen jämerämmät nostovarret vaan sattuvatkin olemaan purkuosana aika harvinainen löytö kun kaikki muutkin on keksiny että ne käy " Mihin vaan " joten täyty sit yhdistellä 605 korvaava nostovarsi alkuperäisestä suhteellisen jämerästä mekaanisesta työntövarresta jonka isommalle tapille tarkotettu pää mahtuu nostovarren ylätappiin sopivasti. 05-sarjalaisen työntövarren alapäähän tuli liitettyä sit 03-sarjalaisen nostovarren alapää kun se oli vielä ehjä ja just passeli.
Nostin.jpg
Nostin4379 viewsEtukuormaaja ei ylettänyt nostaa kattopeltejä katolle, niin nostettiin ne kaivinkoneella. Kattopelleissä oli kondessiohuopa liimattu kiinni, niin peltejä ei saanut vetää yhtään kattoa pitkin.
nimeton99.JPG
John Deere kopin työvalojen muutos xenon polttimoille.5150 views35mm timanttiterällä porasin halogeeni polttimon irti, liimasin ison rikan 2 komponenttiliimalla ja siihen samaisella liimalla xenon polttimon kiinni.. Aluksi oli tarkoitus vanhoista työvaloista irrotella h3 pohjat mutta ei löytyny neljää tähän hätään.
155 files on 13 page(s) 1