• PDF

pottupellossa.fi historiaa ja nykypäivää

  • 21.04.2008 20:00
  • Viimeksi päivitetty 14.04.2017 01:33

pottupellossa.fi on Suomen suurin konegalleria, johon jokainen voi laittaa omia kuviaan esille. Kuvia onkin galleriassa jo yli 27.000 kappaletta ja niitä on katsottu huimat yli 118 miljoonaa kertaa. Kuvat on pääasiallisesti maatiloilta ja koneurakoinnista, raskaampaa kalustoa. Suosituimmat kuvat onkin traktorit- ja haaverit-albumeissa.

Sivuston idea on antaa jokaiselle mahdollisuus laittaa omia kuvia ajoneuvoista esille, joita sitten käydään katsomassa ja kommentoimassa.

Monet ovat varmaan miettineet kuinka pottupellossa.fi-sivusto on saanut alkunsa. Alunperin pottupellossa.com-osoite oli vain kahden tietotekniikka-alan ammattilaisen testauspaikka, jossa kokeiltiin erilaisia www-sivustoja. Domainnimi on varattu 2003 vuonna (pottupellossa.com) ja nimi on nivalalaisen Sami Salanteen ideasta syntynyt.
Kooma.pottupellossa.fi oli alunperin tarkoitettu nivalalaisten koneiden konegalleriaksi, jonka nivalalainen Jani Teppo (QPappa) loi syksyn 2003 aikana. Joulukuussa 2003 sivustolle ruvettiin ottamaan vastaan kaikkien suomalaisten koneiden kuvia.  Alkuvaiheessa sivustoa mainostettiin vain irkissä ja muutamilla maatalousaiheisilla keskustelupalstoilla.
www.pottupellossa.com osoite otettiin käyttöön 2005 vuoden aikana. Sivuston ylläpitäjinä on toiminut alusta lähtien QPappa ja Kaupoi, myöhemmin ylläpitoon on lisätty muutamia henkilöitä valvomaan kuvia ja kommentteja.
Vuoden 2006 alussa sivusto jouduttiin vaihtamaan isommalle palvelimelle kävijämäärän kasvaessa ja samalla toiminnan rahoittaminen siirtyi Tmi QPapalle.
www.pottupellossa.fi otettu käyttöön keväällä 2007.
Vuonna 2012 pääsimme vaihtamaan jälleen kerran palvelinta isompaan, kun kapasiteetti tuli ongelmaksi.

2016 keväällä sivusto siirtyi uudelle omistajalle Sakulle, joka vastaa nykyisin sivuston ylläpidosta ja teknisestä tuesta.

Mainonta/Rahoitus

Toiminta alunperin meni QPapan lompsasta, jolloin kustannukset olivat murto-osa nykyisistä kustannuksista. Nykyään sivuston kustannukset pyritään kattamaan mainostuloilla, jotka syntyvät mainoksiin tulevista klikkauksista. Sivustolle on mahdollista ostaa mainostilaa, yhdeydenotot mainostajalle-osion kautta.

Tilastotietoa

Sivustolla on eri kävijöitä viikottain 10.000 - 20.000, riippuen vuodenajasta (lähde Google Analytics).